Winkelmand

Scherpe prijzen! Deskundig advies Snelle levering

5 tips voor het schoonmaken van je bedrijf

In iedere organisatie is het belangrijk dat de verschillende werkruimtes schoon blijven. Op deze manier is het voor de medewerkers ook fijne te werk te gaan. 
Ben jij benieuwd hoe je het best je bedrijf kan schoonhouden? Lees dan deze 5 tips!

1. Maak een schoonmaak plan

Maak een lijst van de taken die gedurende de week moeten worden uitgevoerd en verdeeld moeten worden. Zorg ervoor dat de prioriteit ligt bij de belangrijkste taken en de minder belangrijke taken voor latere bewaard worden. Houd bij het maken van een schoonmaak plan ook rekening met de grootte van het bedrijf en de aard en hoeveel tijd het gaat kosten.

schoonmaak planning

2. Gebruik de juiste schoonmaakproducten

Zorg ervoor dat je de juiste schoonmaakmiddelen bij de hand hebt voordat je begint. Elk oppervlak en elke ruimte vereist specifieke schoonmaakmiddelen. Gebruik bijvoorbeeld een allesreiniger voor algemene schoonmaakwerkzaamheden, maar gebruik een ontvetter voor de keuken of badkamer. Lees altijd de instructies van het schoonmaakmiddel voordat je het gebruikt.

 

3. Werk systematisch 

Begin bij de ingang en werk dan systematisch door het hele bedrijf. Zorg ervoor dat je aandacht wordt besteed aan de grote oppervlakken en de kleinere hoeken en gaten niet worden overgeslagen. Zorg ervoor dat je ook de deurknoppen, lichtschakelaars en andere veelgebruikte oppervlakken reinigt. Deze oppervlaktes worden vaak vergeten maar zijn erg belangrijk om deze schoon te houden.

 

4. Betrek je medewerkers

Maak het schoonmaken een veilige verantwoordelijkheid door je medewerkers te vertrouwen bij de schoonmaak van hun eigen werkruimtes. Geef ze bijvoorbeeld een eigen verantwoordelijkheid voor een opgeruimd en schoon bureau of zorg ervoor dat ze hun eigen afval weggooien. Door dit te doen houdt iedereen zijn/haar werkruimte netjes en opgeruimd.

 

5. Zorg voor periodieke controles 

Plan periodieke controles om ervoor te zorgen dat het bedrijf schoon en hygiënisch blijft. Het is bijvoorbeeld een goed idee om elke dag de toiletten en keukens schoon te maken en wekelijks de grote schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Voorkom dat je regelmatig problemen hebt met alles wat nog niet schoon is en of er geen gebieden zijn die extra aandacht nodig hebben.

 
 
 

Hulp nodig? Wij helpen je graag

Bij Hygiëne Station hebben wij een groot assortiment op het gebied van schoonmaakproducten. Ben jij benieuwd welke het beste werken voor jou? Neem dan contact met ons op