Winkelmand

Scherpe prijzen! Deskundig advies Snelle levering

De 4 voordelen van een handdroger

In openbare toiletten zijn er vaak twee keuzes voor het drogen van je handen: papieren handdoekjes of een handdroger. Sommige mensen geven de voorkeur aan papieren handdoekjes maar er zijn veel voordelen aan het gebruik van een handdroger. In deze blog worden de 4 voordelen van de handdroger toegelicht.

1. Milieuvriendelijk

Een van de belangrijkste voordelen van een handdroger is dat het een veel milieuvriendelijker alternatief is voor papieren handdoekjes. Papieren handdoekjes zijn meestal gemaakt van bomen, wat betekent dat het gebruik ervan een zekere impact kan hebben op het milieu. Bovendien moeten papieren handdoekjes na gebruik worden weggegooid, waardoor afval vaak niet wordt gerecycled. Bovendien hebben ze veel minder energie nodig dan het produceren van papieren handdoekjes, waardoor ze een veel duurzamere optie zijn.

handdroger

2. Hygiënischer

Een ander voordeel van handdrogers is dat ze hygiënischer zijn dan papieren handdoekjes. Papieren handdoekjes worden vaak gebruikt door verschillende mensen, wat betekent dat ze gemakkelijk bacteriën kunnen verspreiden. Bovendien kunnen papieren handdoekjes vochtig blijven en een broedplaats voor bacteriën worden.

Handdrogers kunnen warme lucht gebruiken om je handen te drogen, waardoor bacteriën zich minder kunnen verspreiden. Bovendien drogen handdrogers je handen veel sneller dan papieren handdoekjes, waardoor er minder tijd is voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen.

3. Kostenbesparend

Een ander voordeel van handdrogers is dat ze op de lange termijn kostenbesparend zijn. Hoewel de papieren handdoekjes niet regelmatig kunnen worden vervangen, kunnen de papieren handdoekjes wel constant worden bijgevuld.

Bovendien gebruiken handdrogers veel minder energie dan het produceren van papieren handdoekjes, waardoor je uiteindelijk geld bespaart op je energierekening.

handdroger

4. Gemakkelijker in gebruik

Ten slot zijn handdrogers worden veel gebruikt in papieren handdoekjes. Met een handdroger hoef je alleen maar je handen onder de droger te houden en te wachten tot ze droog zijn. Met papieren handdoekjes moet je eerst naar de dispenser lopen, een handdoekje nemen, je handen drogen en het gebruikte handdoekje weggooien. Dit kan omslachtig zijn, vooral als er veel mensen in de toiletruimte zijn.

Hulp nodig? Wij helpen je graag

Ben jij opzoek naar een handdroger? Neem dan eens een kijkje tussen ons assortiment.