Winkelmand

Scherpe prijzen! Deskundig advies Snelle levering

Soorten toiletpapier

Welke soorten toiletpapier zijn er? Bestel de juiste toiletrol. Wij leggen je hier de verschillen uit.

Allereerst is het goed om te weten welke soorten toiletpapier er zijn.
We kunnen toiletpapier opdelen in 7 verschillende typen. Te weten:

  1. Standaard toiletpapier, ook wel in de volksmond WC-rol genoemd
  2. Compactrol
  3. Corelessrol
  4. Mini Jumbo en Maxi Jumbo
  5. Bulkpack
  6. Doprol

Wat is het verschil?
Hygiëne-Station.nl legt het je graag uit.

  1. Toiletpapier, ook wel in de volksmond WC-rol genoemd

Standaard toiletpapier is het papier dat je ook in de supermarkten koopt. Het standaard wc-rolletje, dat voorzien is van een kartonnen rolletje ook wel koker genoemd. Toiletpapier is te kopen in verschillende lagen. Zo heb je 1-laags toiletpapier 2-laags toiletpapier en 3-laags toiletpapier 4, en 5 laags toiletpapier bestaat inmiddels ook. Er zit wel veel verschil in het aantal vellen per rol en dus ook het aantal meters papier per rol. Soms kunnen ze dus heel duur of juist goedkoop lijken maar dit zegt eigenlijk niks als je het aantal meters per rol niet weet.

Bekijk het assortiment

Wc-papier

2. Compactrol

De Compactrol is eigenlijk precies hetzelfde als de traditionele toiletrol. Het verschil zit hem er alleen in dat het papier op de Compactrol veel strakker is opgerold. Op compact rollen zit vaak wel 100 tot 150 meter papier. Er zit daardoor veel meer papier op 1 rol dan op een standaard huis, tuin en keuken rol, vaak wel 6x meer. Meestal zijn de Compact rollen groter dan de standaard toiletrollen, de Compactrol past niet in alle standaard toiletrolhouders. De Compactrol wordt altijd mét koker geleverd.

Bekijk alle compactrollen

3. Corelessrol

Coreless staat voor kokerloos. Het voordeel van een kokerloze rol is dat er niets van overblijft. Het volledige rolletje papier wordt benut. Corelessrollen zijn dus eigenlijk Compactrollen zonder koker. Net als bij de Compactrol is het papier van de Corelessrol strakker opgerold ten opzichte van de traditionele wc-rol. Doordat het papier strakker is opgerold, past er meer papier op de rol. Hierdoor hoef je minder vaak het toiletpapier bij te vullen en bespaar je op personeelskosten. Om je een beeld te geven, één Corelessrol staat gelijk aan 4 tot 5 traditionele rollen.

Bekijk alle corelessrollen

Wc-papier

4. Mini Jumbo en Maxi Jumbo rol

Op een Mini en Maxi jumbo rol zit simpelweg heel veel papier. Het is daarom geschikt voor toiletruimtes met veel bezoekers. De jumbo rollen worden dan ook veel in openbare ruimtes gebruikt. Door de hoeveel papier op de rol, hoeft de rol niet vaak vervangen te worden. Er is wel een nadeel, je hebt behoorlijk grote dispensers nodig om ze in op te hangen en dit past lang niet altijd in alle toiletruimtes.

Bekijk alle Mini Jumbo rollen
Bekijk alle Maxi Jumbo rollen

5. Bulkpack

Bulkpack toiletpapier is een stapel gevouwen kleine wc-papiertjes. Bulkpack toiletpapier bestaat uit losse velletjes die in elkaar gevouwen zijn. Doordat de velletjes wc-papier in elkaar gevouwen zijn, zorgt dit voor minder verbruik. De toiletbezoeker trekt het toiletpapier er vel-voor-vel uit. Dit noemen ze ook wel vel-voor-vel uitgifte. Bulkpack toiletpapier is duurder dan het traditionele toiletpapier, maar omdat de toiletbezoeker maar één velletje per keer uit de dispenser neemt, verbruikt de toiletbezoeker minder toiletpapier. Zo verdient het Bulkpack toiletpapier zich weer terug. Het heeft ook een chique uitstraling met een erg mooie kwaliteit toiletpapier. Sommige hotelketens werken standaard met dit soort toiletpapier.

Bekijk alle bulkpacks

6. Doprol

Doprol toiletpapier is toiletpapier voorzien van een koker met dop, er zit zowel aan de linker als rechter zijde van de rol een dop. Hierdoor blijft het toiletpapier goed en stevig in de dispenser hangen. De doprol wordt ook wel een systeemrol genoemd. Wanneer het toiletpapier op is, blijft de kern inclusief doppen over. Na het verwijderen valt de nieuwe rol in de dispenser automatisch naar beneden. Zo grijp je nooit mis. De Doprol hang je meestal in druk bezochte toiletten, zoals horecagelegenheden of kantoren. De Doprol wordt geleverd in 1- laags en 2- laags toiletpapier.

Bekijk alle doprollen