Winkelmand

Scherpe prijzen! Deskundig advies Snelle levering

Hoe wordt toiletpapier gemaakt ?

Waar komen toch die kilometers papier vandaan, die dagelijks je billen en je handen schoonvegen? Hoe wordt er van oud papier, nieuw papier gemaakt? Hoe krijg je toiletpapier toch zo mooi op een rolletje? Allerlei vragen waarbij je wellicht wel eens stil bij staat. In deze blog vertellen wij jou precies hoe toilet papier gemaakt wordt. 

Stap 1:

Het oud papier wordt als eerst in een bak met water gegooid. Door de combinatie van ronddraaide bewegingen en het water, scheurt het papier in hele kleine stukjes. Deze kleine stukjes papier vormen een pap. Deze substantie wordt ook wel ‘pulp’ genoemd.

Stap 2:

Vervolgens wordt de pulp verder de machines door geleidt. Hierbij wordt de pulp door allerlei zeven en persen geduwd om kleine stukjes plastic, inkt en nietjes te ontdoen. Door het water wordt de inkt uit de pulp gewassen. Hieruit komen dan schone papier stukjes

Stap 3:

Van deze schone papier stukjes kan dus nieuw papier gemaakt worden. Dit wordt gedaan door het water uit de pulp te halen. Dit wordt gedaan door het water met de schone papier stukjes op een zeef te spuiten. Door grote walsmachines wordt het water uit de schone papier stukjes geperst.

Stap 4:

Vervolgens wordt er met een groot mes het papier van de wals afgesneden en vervolgens op grote rollen gewikkeld. Dit is het begin van 1000 vellen toiletpapier.

Stap 5:

De grote rollen worden vervolgens weer afgewikkeld om 2 laags toiletpapier te maken. Zo wordt het papier in de machine verdeeld in 2 aparte banen. Deze 2 banen komen vervolgens bij elkaar en met een klein beetje lijm zorgt het ervoor dat ze blijven plakken

Stap 6:

Op dit gladde papier wordt vervolgens een patroon gedrukt. Het papier wordt langs een mal geleidt waar het patroon in het papier gedrukt wordt. Ook wordt er met een scherp mes scheurrandjes in het papier gedrukt. Zodat het papier makkelijk af te scheuren is voor gebruik.

Stap 7:

In deze stap worden de rollen gemaakt waar het papier uiteindelijk om heen wordt gewikkeld. Ook deze rollen zijn gemaakt van 100% oud papier. De velletjes papier worden op een kartonnen koker gewikkeld. Met een klein laagje lijm wordt het laatste velletje vastgeplakt.

Stap 8:

Uiteindelijk wordt deze lange koker van 2,5 meter lang in kleine rollen gesneden. Als laatst worden deze rollen verpakt en kunnen ze naar de winkel gestuurd worden. Zodat jij uiteindelijk de wc-rol kan gebruiken.

Hulp nodig? Wij helpen je graag!

Hygiëne Station beschikt over verschillende soorten toiletpapier. Heb je vragen of kom je er niet uit. Bel ons gerust en wij helpen je graag verder