Winkelmand

Scherpe prijzen! Deskundig advies Snelle levering

Wat is het verschil tussen zwarte en blauwe afvalzakken?

Het scheiden van afval is een belangrijk onderdeel van het verminderen van schade aan het milieu. Een van de meest mogelijke manieren om afval te scheiden is door gebruik te maken van verschillende kleuren afvalzakken. De meest waarschijnlijke kleuren zijn zwart en blauw. Maar wat is het verschil tussen deze twee afvalzakken?

 

1. Blauwe afvalzakken

Blauwe afvalzakken worden gebruikt voor het inzamelen van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons (PMD). Dit afval wordt gescheiden ingezameld om te worden gerecycled. In de blauwe PMD-zak gaan onder andere plastic flessen, plastic tasjes, conservenblikken, aluminiumfolie, yoghurtpotjes en drankkartons. Daarom is belangrijk om alleen verpakkingen in de blauwe zak te doen en geen ander afval, zoals restafval van glas. Op deze manier kan het PMD-afval optimaal worden gerecycled.

 

Afvalzak blauw
afvalzak zwart

2. Zwarte afvalzakken

Zwarte afvalzakken worden gebruikt voor het inzamelen van restafval, wat niet kan worden gerecycled. Dit kan bijvoorbeeld organisch afval zijn, zoals etensresten, of ander afval zoals luiers, kattenbakkorrels en hygiëneproducten. Het is belangrijk om geen recyclebaar afval in de zwarte zak te doen, omdat deze recyclingprocessen dan worden beïnvloedt.

 

 

Het verschil tussen de zwarte en blauwe afvalzakken is dat de blauwe zakken specifiek bedoeld zijn voor de inzameling van recyclebaar afval, terwijl de zwarte zakken worden gebruikt voor het restafval dat niet kan worden gerecycled. Het is belangrijk om deze afvalstromen goed te scheiden, omdat dit helpt bij het verminderen van de hoeveelheid afval wat uiteindelijk niet hergebruikt kan worden.

 

Hulp nodig? Wij helpen je graag

Bij Hygiene Station vind je een groot assortiment aan afvalzakken. Heb jij vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.