Winkelmand

Scherpe prijzen! Deskundig advies Snelle levering

Wat zijn de verschillen tussen HDPE en LDPE afvalzakken?

Er is een groot verschil tussen HDPE en LDPE afvalzakken. Kies voor de jusite afvalzak, want een HDPE afvalzak kan wel tot 50% dunner zijn dan een LDPE afvalzak.

De term LDPE staat voor ‘low density polyethylene’ oftewel een polyetheen met lage dichtheid van de moleculen. De term HDPE staat voor ‘high desity polyethylene’ oftewel een polyetheen met hoge dichtheid van de moleculen.

Maar wat houdt dit nou precies in?

Hoe hoger de dichtheid van het plastic, hoe sterker de afvalzakken zijn. Dan zou je zeggen dat je voor zwaar en scherp afval met randjes de dikste afvalzak moet kiezen. Niets is minder waar.  Het gaat namelijk om de samenstelling aan grondstoffen en flexibiliteit.

HDPE

Afvalzakken met een hogere dichtheid hebben een grotere stijfheid, hardheid, slijtvastheid en sterkte. Deze afvalzakken kunnen beter tegen hogere temperaturen en chemicaliën.  Deze afvalzakken zijn minder flexibel dan afvalzakken met een lage dichtheid. Doordat ze niet flexibel zijn, zijn deze afvalzakken niet bestand tegen scherp en ruw afval met punten.

Voorbeelden van HDPE afvalzakken zijn:

Pedaalemmerzakken Archieven – Hygiëne Station (hygiene-station.nl)
Afvalzak zwart 50 x 55 cm – T15 – HDPE – 20 x 50 stuks – Hygiëne Station (hygiene-station.nl)

LDPE

Afvalzakken met een lagere dichtheid zijn vrij taai maar wel zacht en soepel. Deze afvalzakken zijn geschikt voor het dragen van zwaarder afval en afval met scherpe randjes. Dit komt doordat de vuilniszakken een stuk soepeler zijn en meebewegen met het vuil. Ze zijn daardoor goed bestand tegen scheuren en schokken. Deze vuilniszakken zijn perfect voor het gebruik in de horeca en catering maar ook bijvoorbeeld de industrie.

Voorbeelden van LDPE afvalzakken zijn:

KOMO 60 x 80 cm trekbandzak – Hygiëne Station (hygiene-station.nl)
Powersterko afvalzak blauw – gerecycled LDPE T25 70 x 110 cm – 25 x 20 stuks – Hygiëne Station (hygiene-station.nl)
Afvalzak 65/25 x 140 cm T70 blauw – Hygiëne Station (hygiene-station.nl)
Afvalzakken grijs 60 x 80 cm T50 NON KOMO – 20 x 20 stuks – Hygiëne Station (hygiene-station.nl)
Blauwe afvalzakken 70 x 110 cm T50 – 10 x 20 stuks – Hygiëne Station (hygiene-station.nl)
Powersterko afvalzak blauw – gerecycled LDPE T25 70 x 110 cm – 25 x 20 stuks – Hygiëne Station (hygiene-station.nl)

Hulp nodig? Wij helpen je graag!

Hygiëne Station beschikt over een breed assortiment afvalzakken heb je vragen of kom je er niet uit. Bel ons gerust en wij helpen je graag verder.