Winkelmand

Scherpe prijzen! Deskundig advies Snelle levering

Waarom je moet kiezen voor microvezeldoeken

Natuurlijke en milieuvriendelijke alternatieven voor wegwerp schoonmaak artikelen zijn steeds populairder geworden vanwege hun duurzaamheid en effectiviteit. Een van deze alternatieven is het gebruik van microvezeldoeken. In plaats van papieren handdoeken en andere wegwerp schoonmaakartikelen. In deze blog lees je waarom de microvezeldoeken een goede alternatief zijn voor andere wegwerp schoonmaak artikelen 

1. Waarom microvezeldoeken? 

Microvezeldoeken zijn gemaakt van synthetische vezels die veel fijner zijn dan de vezels in traditionele schoonmaakdoeken. Dit betekent dat ze meer oppervlakte kunnen bedekken en daardoor beter in staat zijn om vuil en stof op te nemen. Bovendien nemen de microvezeldoeken veel vocht en vuil op, wat ervoor zorgt dat ze langer meegaan dan traditionele schoonmaakdoeken. Hierdoor zijn ze niet alleen duurzaam, maar besparen ze op lange termijn ook geld.

 

waarom je moet kiezen voor microvezeldoeken

2. Geen schoonmaakmiddel nodig 

Een ander groot voordeel van microvezeldoeken is dat ze zonder schoonmaakmiddelen kunnen worden gebruikt. Het enige wat nodig is, is een beetje water. Hierdoor zijn ze niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid, omdat er geen giftige chemicaliën worden gebruikt.

 

3. Hoe gebruik je de doeken?

Het gebruik van microvezeldoeken is eenvoudig. Om te beginnen, spoel je de doeken af in warm water voordat ze worden gebruikt. Dit helpt om eventuele vezels of stofdeeltjes die tijdens de productie in de doek zijn achtergebleven, te verwijderen. Vervolgens kunnen de doeken worden gebruikt voor het reinigen van verschillende oppervlakken.

4. Hoe maak je de doeken schoon?

Wanneer de microvezeldoeken vuil zijn, kunnen ze worden gewassen in de wasmachine bij een lage temperatuur. Het is belangrijk om geen wasverzachter of bleekmiddel te gebruiken, omdat deze vezels kunnen beschadigen en hun effectiviteit kan verminderen. Na het wassen kunnen de je de doeken aan de lucht drogen.

 

5. Een schone toekomst 

Het gebruik van microvezeldoeken is niet alleen een alternatief voor duurzame schoonmaakartikelen, maar is het ook een goed alternatief om oppervlakken schoon te maken zonder chemicaliën te gebruiken. Door deze eenvoudige stap te nemen, kunnen we bijdragen aan een schonere en gezondere wereld voor onszelf en voor toekomstige generaties.

Hulp nodig? Wij helpen je graag

Ben jij opzoek naar goede microvezeldoeken? Kijk dan tussen ons assortiment of neem contact met ons op voor advies.