Winkelmand

Scherpe prijzen! Deskundig advies Snelle levering

Wanneer moet je Nitril- of Latexhandschoenen gebruiken?

In de wereld van hygiëne en veiligheid spelen handschoenen een beschermende rol bij het beschermen van onze handen tegen mogelijke gevaren. Er zijn verschillende soorten handschoenen beschikbaar, maar twee van de meest gebruikte materialen zijn nitril en latex. In dit blogartikel bespreken we wanneer het meest geschikt is om nitril- of latexhandschoenen te gebruiken, rekening houdend met verschillende omstandigheden en behoeften.

 

Latexhandschoenen:

Latexhandschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en hebben verschillende toepassingen voor inverschillende sectoren. Hier zijn enkele situaties waarin het gebruik van latexhandschoenen ideaal kan zijn:

  1. Medisch gebruik: In de medische wereld worden latexhandschoenen veel gebruikt. Ze bieden een uitstekende bescherming tegen bacteriën, virussen en chemicaliën. Bovendien bieden latexhandschoenen een pasvorm.
  2. Voedselverwerking: Bij het verwerken van voedsel, met name in de voedselverwerkingsindustrie, kunnen latexhandschoenen bescherming bieden tegen mogelijke besmetting en allergieën. Ze kunnen helpen voorkomen dat voedsel wordt besmet met bacteriën of andere virussen die zich op de handen kunnen bevinden.
  3. Schoonmaakwerkzaamheden: Latexhandschoenen zijn handig bij schoonmaakwerkzaamheden waarbij contact met chemische stoffen of huishoudelijke schoonmaakmiddelen mogelijk is. Ze bieden bescherming tegen irriterende stoffen en kunnen voorkomen dat er allergische reacties optreden.

Hoewel latexhandschoenen veel voordelen hebben, is het belangrijk op te merken dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor latex. In dat geval moeten nitrilhandschoenen worden gebruikt.

nitril handschoenen

Nitrilhandschoenen:

Nitrilhandschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Hier zijn enkele situaties waar nitrilhandschoenen voor gebruikt worden:

  1. Allergieën: Zoals eerder vermeld, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor latex. Nitrilhandschoenen bieden een uitstekend alternatief voor mensen met een latexallergie, omdat ze latexvrij zijn en minder allergische reacties veroorzaken.
  2. Chemische en olieachtige omgevingen: Nitrilhandschoenen hebben een betere weerstand tegen chemicaliën en oliën in vergelijking met latexhandschoenen. Ze zijn ideaal voor laboratoria, garages en andere werkplekken waar werknemers te werkzaam zijn met dergelijke stoffen.

Hulp nodig? Wij helpen je graag

Hygiëne Station beschikt over een breed assortiment in handschoenen. Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op