Winkelmand

Scherpe prijzen! Deskundig advies Snelle levering

Welke producten moet je kiezen voor verschillende oppervlaktes?

Het kiezen van de juiste schoonmaakproducten voor verschillende oppervlakken kan een uitdaging zijn. Het gebruik van het alternatieve product kan leiden tot schade aan het oppervlak, wat kan leiden tot onnodige kosten voor reparatie of vervanging. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste schoonmaakproducten te kiezen voor verschillende oppervlakken. 

 

 1. Houten oppervlakken

Gebruik een houtreiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen en onderhouden van houten oppervlakken. vermijdt het gebruik van producten op basis van ammoniak, bleekmiddel of andere concurrerende chemicaliën omdat deze de afwerking van het hout kan beschadigen.

houten oppervlak
tegel oppervlak

2. Tegels

Gebruik een tegelreiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van tegels. Let op of het product veilig is voor de bestemde tegel, omdat sommige producten de toegevoegde kleuren kunnen beschadigen

 3. Marmeren oppervlakken

Gebruik een reiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van marmeren oppervlakken. vermijdt het gebruik van zure schoonmaakmiddelen, zoals azijn of citroensap, omdat deze het marmer kan beschadigen.

marmeren oppervlak

 4. Roestvrijstalen oppervlakken  

Gebruik een kleine reiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van deze oppervlakken. Vermijdt het gebruik van schuurmiddelen van staalwol omdat deze krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

 5. Vloerbekleding 

Gebruik een tapijtreiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van vloerbedekking. Test het product altijd eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het veilig is voor je tapijt.

vloerbekleding

6. Glas oppervlakken 

Gebruik een glasreiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van glasoppervlakken. Vermijdt het gebruik van papieren handdoeken of kranten omdat deze krassen op het glas kunnen veroorzaken. Gebruik daarvoor in plaats een zachte doek of microvezeldoek

Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van het schoonmaakproduct te lezen en de veiligheidsmaatregelen te volgen. Als u niet zeker weet welk product u moet gebruiken, vraag dan advies aan een professional. Door de juiste schoonmaakproducten te kiezen, kunt je de oppervlakken effectief en veilig reinigen en ze in goede staat houden.

Hulp nodig? Wij helpen je graag

Wij van Hygiëne Station staan voor jou klaar om je helpen als je opzoek bent naar een bepaald product of advies. Neem daarvoor contact met ons op en wij helpen je graag verder.